In en om het gebouw

Uw bedrijfspand, werkvloer en de omgeving verdelen wij onder in de volgende segmenten.
Opstal, gebouw & inventarisVerzekerde som & Premie.

Opstal, gebouw & inventaris

De opstal en de inventarisverzekering worden vaak de brandverzekeringen genoemd. Inderdaad bieden de verzekeringen dekking tegen schade door brand, maar o.a. ook diefstal, waterschade en stormschade zijn verzekerd. De opstalverzekering verzekert uw pand, maar ook de eventuele bijgebouwen. De inventaris betreft de roerende zaken als de tafel, de kast, uw dossiers e.d. De goederen zijn de voorraad die u heeft: boeken voor een boekhandel, gereedschap en machines voor een aannemer en meubelen voor een meubelzaak.

Verzekerde som

Voor de opstalverzekering dient de verzekerde som gesteld te worden op de herbouwwaarde van het pand, al dan niet inclusief de fundamenten. Een taxatierapport kan uitkomst bieden om de verzekerde som te bepalen. De inventarisverzekering heeft als verzekerde som (naar keuze) de nieuwwaarde of dagwaarde van uw inventaris. Voor uw goederenvoorraad dient u de inkoopwaarde te verzekeren.

Premie

De premie voor de opstalverzekering en inventarisverzekering is afhankelijk van de bouwaard van het pand en het soort bedrijf dat u heeft. Ook de verzekerde som is uiteraard van invloed op de hoogte van de premie net als de gekozen dekking. Kunt u voor uw privé woning tegen een geringe premieopslag uw ruiten verzekeren, voor bedrijven dient u een aparte glasverzekering af te sluiten.